Dominicaner klooster in Dubrovnik

Aan het begin van de 14de eeuw werd begonnen met de bouw van dit klooster. Omstreeks 1320 was de bouw gereed en konden de eerste monniken er gaan wonen. Door de krachtige aardbeving van 1667 werd het klooster met de grond gelijk gemaakt. Enkele jaren later werd begonnen met de herbouw. Het klooster staat vandaag de dag vooral bekend om de vele kunstwerken die er te bewonderen zijn. Zo is de deur, die toegang biedt tot de kloosterkerk een schitterend werk van Bonino van Milaan. Sinds kort is in het klooster het Dominicaner Museum ondergebracht. De collectie bestaat uit werken van de Sschool van Dubrovnik. Pronstukken zijn een drieluik en een Maria-Hemelvaart van Niccolò Ragusino uit de 16de eeuw.

Adres:
Sv. Dominika 4
Tel: 020-321423
Dubrovnik

Openingstijden:
In de zomer dagelijks geopend van 09.00-18.00. In de winter geopend van 09.00-15.00.

CAMPINGS

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

Ontdek de mooiste campings in Kroatië samen met ANWBcamping.nl. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Anwbcamping.nl

PAKKETREIZEN

Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl

Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl

Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN

Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl