Vakantie Kroatië
Jouw vakantie naar Kroatië aan de Kroatische Riviera boek je natuurlijk hier! Onze vakantiehuizen, zonvakanties en last minutes zijn altijd scherp geprijsd. Ons aanbod is groot en er is altijd beschikbaarheid van vakanties!
Meer info > Vakantie Kroatische Riviera, Kroatië

Je bent nu hier: Kroatische-Riviera  |  Natuur & Routes  |  Natuurparken

NATUURPARKEN


Het eerste gebied in Kroatië dat om zijn rijke fauna een beschermde status kreeg, is het in 1949 in het leven geroepen Nationaal Park Plitvice-meren, op het Likaplateau. Een paar jaar later werd ten noorden van Rijeka het Nationaal Park Risnjak opgericht, gevolgd door het Nationaal Park Krka, ten noorden van Šibenik. Het Nationaal Park Paklenica, in het hart van het Velebit-gebergte, stamt uit 1959. Het werd in 1978 door UNESCO uitgeroepen tot biosfeerreservaat en kwam later op de Werelderfgoedlijst. Er komen meer dan 2400 plantensoorten voor. Er zijn drie nationale parken langs de Adriatische kust: het Nationaal Park Mljet, uit 1949, het Nationaal Park Kornati (1980) en het Nationaal Park Brijuni (1983). Er zijn ook natuurreservaten, biotopen (gebieden met specifieke natuurlijke omstandigheden) en twee moerassen: Kopaèki Rit en Lonjsko Polje. Kroatiës beschermde natuurgebieden behoren tot de grootste toeristische attracties van het land.

Klik op de foto voor al onze vakantiehuizen in Kroatië
CAMPINGS (advertenties)
Ecamp.nl
Ecamp verhuurt scherp geprijsde, compleet ingerichte stacaravans op talloze drie- en viersterren campings aan de zonnige kust van Kroatië.
Meer info > Ecamp.nl
Suncamp.nl
Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

PAKKETREIZEN
Tjingo.nl
Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl
Arke.nl
Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl
Sunweb.nl
Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN
Gogo.nl
Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl

Disclaimer   |   Over SummerSupport   |   FAQ   |   Contact   |   Adverteren   |   Privacy
Statistieken