Vakantie Kroatië
Jouw vakantie naar Kroatië aan de Kroatische Riviera boek je natuurlijk hier! Onze vakantiehuizen, zonvakanties en last minutes zijn altijd scherp geprijsd. Ons aanbod is groot en er is altijd beschikbaarheid van vakanties!
Meer info > Vakantie Kroatische Riviera, Kroatië

Je bent nu hier: Kroatische-Riviera  |  Steden & Cultuur  |  Steden en dorpen  |  Pula

PULA


Pula is een havenstad in het zuidwestelijke gedeelte van Istrië. Het is gelegen in het binnenste gedeelte van een baai, gescheiden door de eilanden St.Catherine, St.Andrew en Uljanik in drie gedeeltes. Pula is de grootste en belangrijkste haven van Istrië, en door de bescherming van de baai is het één van de beste natuurhavens van de hele Adriatische zee. Het is een belangrijke stad in de economie van Istrië en heeft zich ontwikkeld in vele sectoren, van textielverwerking tot scheepsbouw. Pula heeft tevens een eigen internationale luchthaven.

De eerste toeristen bezochten Pula in het begin van de negentiende eeuw. Giovanni Carrara leidde belangrijke mensen en georganiseerde groepen rond in Pula in 1828. De Oostenrijkse keizer Ferdinand I bracht in 1832 een bezoekje aan deze stad. Het eerste openbare strand, Bagno Polese, werd geopend in 1885. Hierna ontwikkelde het toerisme zich steeds sneller en werden er nog twee stranden aangelegd. Het eerste moderne hotel in Pula, Hotel Rivièra, opende zijn deuren in 1908. Vandaag de dag biedt Pula alles wat de toerist kan verwachten: moderne hotels, recreatieve faciliteiten, excursies, horecagelegenheden, discotheken, casino’s en nog veel meer. De stad heeft twee jachthavens, zodat ook via het water de toeristen aan kunnen komen in Pula. Jaarlijks wordt sinds 1954 het Kroatische filmfestival georganiseerd in Pula in de maand juli. In diezelfde maand is er tevens een groot popmuziek festival, genaamd ‘Arena’.

Internet:
Pula - officiële websiteCAMPINGS (advertenties)
Ecamp.nl
Ecamp verhuurt scherp geprijsde, compleet ingerichte stacaravans op talloze drie- en viersterren campings aan de zonnige kust van Kroatië.
Meer info > Ecamp.nl
Suncamp.nl
Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

PAKKETREIZEN
Tjingo.nl
Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl
Arke.nl
Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl
Sunweb.nl
Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN
Gogo.nl
Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl

Disclaimer   |   Over SummerSupport   |   FAQ   |   Contact   |   Adverteren   |   Privacy
Statistieken