Vakantie Kroatië
Jouw vakantie naar Kroatië aan de Kroatische Riviera boek je natuurlijk hier! Onze vakantiehuizen, zonvakanties en last minutes zijn altijd scherp geprijsd. Ons aanbod is groot en er is altijd beschikbaarheid van vakanties!
Meer info > Vakantie Kroatische Riviera, Kroatië

Je bent nu hier: Kroatische-Riviera  |  Steden & Cultuur  |  Kerken  |  Franciscus kerk in Sibenik

FRANCISCUS KERK IN SIBENIK


De oorspronkelijke Franciscus kerk van Šibenik werd gebouwd in 1229 maar werd al na 90 jaar verwoest door invallen van vijandelijke legers. In de eeuwen die volgden, was de herbouw van de kerk geen prioriteit. Pas in de 15de eeuw kwam er geld vrij en werd op de plek van de oude kerk een nieuwe kerk gebouwd. In de 18de eeuw werd de hele kerk tegen de vlakte gegooid en van begin af aan weer opgebouwd, dit maal in de barokke stijl. U kunt de kerk van binnen bezichtigen, weliswaar alleen op afspraak, al waar u in de eerste kapel een orgel uit het midden van de 18de eeuw kunt bekijken. Breng ook een bezoek aan de grote bibliotheek waar talloze manuscripten ter inzage liggen.

Adres:
Trg Nikole Tomaszae 1
Tel: 022-214241
ŠibenikCAMPINGS (advertenties)
Ecamp.nl
Ecamp verhuurt scherp geprijsde, compleet ingerichte stacaravans op talloze drie- en viersterren campings aan de zonnige kust van Kroatië.
Meer info > Ecamp.nl
Suncamp.nl
Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

PAKKETREIZEN
Tjingo.nl
Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl
Arke.nl
Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl
Sunweb.nl
Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN
Gogo.nl
Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl

Disclaimer   |   Over SummerSupport   |   FAQ   |   Contact   |   Adverteren   |   Privacy
Statistieken