Vakantie Kroatië
Jouw vakantie naar Kroatië aan de Kroatische Riviera boek je natuurlijk hier! Onze vakantiehuizen, zonvakanties en last minutes zijn altijd scherp geprijsd. Ons aanbod is groot en er is altijd beschikbaarheid van vakanties!
Meer info > Vakantie Kroatische Riviera, Kroatië

Je bent nu hier: Kroatische-Riviera  |  Steden & Cultuur  |  Kathedralen  |  Kathedraal van Maria de Grote in Rab

KATHEDRAAL VAN MARIA DE GROTE IN RAB


Deze prachtige kathedraal werd in de Romaanse stijl gebouwd in de twaalfde eeuw en gewijd in 1177 door de toenmalige paus, Alexander III. Peter Trogarinin was in 1514 verantwoordelijk voor een beeldhouwwerk dat boven het portaal staat. Deze zelfde beeldhouwkunster had eerder in 1497 al zorg gedragen voor de ontwikkeling van het doopvont binnen in de kathedraal. Het altaar is gesierd met een schilderwerk van Paolo Veneziano uit het midden van de veertiende eeuw. Zuilen scheiden van binnen de drie beuken van het heilige gebouw. Op zeventig meter afstand van de kathedraal staat de hoogste toren van het eiland Rab. Deze klokkentoren werd in de dertiende eeuw gebouwd.

Campings:
Naar de Kroatische Rivièra? Boek nu voordelig online op Easycamp.nl!CAMPINGS (advertenties)
Ecamp.nl
Ecamp verhuurt scherp geprijsde, compleet ingerichte stacaravans op talloze drie- en viersterren campings aan de zonnige kust van Kroatië.
Meer info > Ecamp.nl
Suncamp.nl
Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de kust van Kroatië? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

PAKKETREIZEN
Tjingo.nl
Op zoek naar een vakantie naar Kroatië? Tjingo vakanties biedt razend voordelige vliegvakanties aan naar alle topbestemmingen in dit populaire land.
Meer info > Tjingo.nl
Arke.nl
Ontdek het mooie Kroatië samen met Arke. Groot aanbod voordelige reizen naar Istrië, Dalmatië, Plitvice meren en Kvarner.
Meer info > Arke.nl
Sunweb.nl
Sunweb biedt de mooiste en goedkoopste zonvakanties naar Dalmatië en Istrië aan. Geniet in Kroatië! Boek online!
Meer info > Sunweb.nl

JONGERENREIZEN
Gogo.nl
Op zoek naar de beste appartementen, hotels, clubs, kroegen en de wildste feesten? Boek dan nu je vakantie bij GoGo, specialist in jongerenreizen!
Meer info > Gogo.nl

Disclaimer   |   Over SummerSupport   |   FAQ   |   Contact   |   Adverteren   |   Privacy
Statistieken